Cover Gids voor BridgeDe Gids voor bridge is geschreven door Rob Stravers en uitgegeven door de BridgeBond.

In de Gids voor bridge staan uitsluitend de regels die elke bridger aan tafel moet kennen om correct en met plezier te kunnen bridgen. Dus zonder de noodzakelijke tekst en regelgeving voor arbiters. Daarom is het een zeer leesbaar boekje geworden. Het boekje is uitermate geschikt om de leden van de vereniging op een prettige manier voor te lichten over de correcte gang van zaken aan tafel. Eigenlijk zou iedere bridger dit boekje moeten kennen, als een soort ‘bridgevaardigheidsbewijs’.

De in het najaar van 2017 vernieuwde Gids voor bridge is voor € 1,95 (exclusief verzendkosten) te koop bij de Bridge- en Boekenshop.

Gebleken is dat de Gids voor blinden en slechtzienden niet is om te zetten naar braille en/of gesproken woord. De kaartsymbolen worden door omzettingsprogramma's namelijk niet herkend. Op verzoek van een van onze blinde leden is er een versie van de Gids voor Bridge gemaakt die wel ondersteund wordt. In dit geval betreft het het programma Jaws 9.0 dat geschreven tekst omzet in gesproken woord en/of braille. Als je in het bezit bent van een dergelijk programma kun je dit speciale bestand hieronder downloaden. Deze versie is (nog) niet aangepast aan de hand van de gewijzigde spelregels (2017).