Wat is bridge?

Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan je veel plezier kunt beleven. Bij bridge speel je samen met je partner die tegenover je zit tegen twee tegenstanders. Op elk spel probeer je met je partner meer slagen te maken dan de tegenstanders. Dit doe je door te anticiperen op de ontwikkelingen tijdens het spel. Dit klinkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. Want iedereen kan bridge leren. Elk spel duurt ongeveer tien minuten. In competitieverband worden er meestal 24 spellen per sessie gespeeld. Voldoende kansen dus om je te revancheren na een spel dat niet zo goed ging. Omdat je steeds tegen andere paren speelt, is bridge een sociale sport. Je ontmoet veel verschillende mensen en je kunt het overal en tegen iedereen spelen. De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde.

Hoe kun je bridge leren?

In Nederland zijn ruim 600 bridgeleraren actief. Deze leraren kunnen je de eerste beginselen van het bridge bijbrengen door middel van een basiscursus voor beginners. Zo'n cursus bestaat in de regel uit tien tot vijftien lessen van ongeveer 2,5 uur die 's ochtends, 's middags of 's avonds worden gegeven. De cursussen starten meestal in september en januari. Bridge leren is niet moeilijk, maar het moet wel goed worden uitgelegd. Dat is de reden dat er bridgecursussen gegeven worden. Al vanaf les één echter zit je met de kaarten in de hand en leer je het spel spelenderwijs.

Waar kun je bridge leren?

Overal in Nederland worden bridgecursussen gegeven. De prijs voor tien tot twaalf lessen varieert van € 75 tot € 140. De adressen van de bridgeleraren staan op de kaart, kijk welke docenten in jouw omgeving actief zijn.

Wil je meer weten over een cursus of over andere mogelijkheden om de eerste beginselen van bridge te leren, neem dan contact op met de Nederlandse Bridge Bond:

030-2759944
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naast het volgen van lessen kun je thuis oefenen via de computer op Berry's Internet Club (BIC). Dat kan voor Startersbridge (gratis, alleen afspelen), maar ook voor alle andere lesmethodes (via de Toekomstclub, 6 weken proef, daarna € 40,- per jaar). In de Toekomstclub kun je zelfs begeleiding krijgen van je eigen bridgedocent of één van de BIC-docenten. Om je aan te melden klik hier.