Als wedstrijdleider sta je aan het einde van het seizoen alweer voor de uitdaging van het nieuwe seizoen; het opzetten van de clubcompetitie. Hoeveel avonden beschik je over? Hoeveel avonden speel je per competitie? Speel je Paren, Butler, Viertallen, een Ladder of een bijzondere drive? Hoe word je clubkampioen? Wat zijn de regels voor afwezigheid? Wanneer degradeer/promoveer je?

Het boekje Clubcompetities kan u helpen bij het opzetten van de nieuwe clubcompetitie.

Een club besturen vraagt om een langetermijnvisie. Belangrijke vragen daarbij zijn: heeft de club op termijn voldoende kader? Wie heeft kennis van het NBB-Rekenprogramma? Op wie kunnen we een beroep doen om de clubavond te leiden? Wie kan er arbitreren als er iets mis gaat aan tafel? Wat gebeurt er als die personen wegvallen?
De BridgeBond heeft oog voor dit soort vragen en ziet ook het belang van bekwame vrijwilligers binnen clubs die hun taken goed aankunnen. Daarom heeft de BridgeBond een aantal opleidingen in het leven geroepen, die tegen minimale kosten aan onze clubleden ter beschikking worden gesteld.

Klik hier voor meer informatie over kaderopleidingen.

De wedstrijdleider van uw club kan eenvoudig gebruik maken van het gratis NBB-Rekenprgramma, waardoor de organisatie van een clubavond een stuk eenvoudiger is. Na afloop kan de uitslag geplubliceerdworden via de UitslagenService, waardoor het zichtbaar wordt op uw NBB-Clubsite. Bij problemen met bovenstaande programma's staat de helpdesk van de BridgeBond tijdens kantooruren klaar om te helpen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030-2759909 / 030-2759916.

Korting
Verenigingen die bij de BridgeBond aangesloten zijn, kunnen hun speel- en lesmateriaal extra voordelig aanschaffen. De kortingen zijn afhankelijk van het product en variëren van 10 tot 30%. Bekijk het aanbod in de Bridge- en Boekenshop.

Financiering
Overweegt uw vereniging een dupliceermachine of Bridgemates aan te schaffen? De BridgeBond helpt verenigingen met de financiering.
U kunt een renteloze lening bij ons afsluiten voor de helft van het benodigde investeringsbedrag bij aanschaf van Bridgemates. Voor dupliceermachines is de renteloze lening alleen van toepassing bij aanschaf van een dupliceermachine bij de Bridge- en Boekenshop. Deze lening is voor een totaal bedrag van € 1.000. Beide leningen moeten in 2 gelijke delen over een periode van 2 jaar terug betaald worden. Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 030-2759932 als u van één van deze diensten gebruik wilt maken.

Gratis (les)materialen
De BridgeBond verstrekt onder bepaalde voorwaarden gratis boekjes voor cursisten of nieuwe leden aan verenigingen. Het gaat om de boekjes: 'Startersbridge', 'Bridge in een flits 1' en 'Bridgeclub, Aangenaam!'. U kunt de boekjes aanvragen bij het bondsbureau (Startersbridge en Bridge in een flits 1 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Bridgeclub aangenaam! via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
LET OP: Bij bestelling via de Bridge- en Boekenshop krijgt de vereniging de boekjes niet gratis.

FeestdrivesHebt u weleens Bringo gedaan? Of Kluiten? Tijdens speciale gelegenheden als sinterklaas of kerst is het leuk om een keertje een alternatieve vorm van bridge te spelen. Auteur Nancy de Boer verzamelde de meest bizarre varianten en bundelde ze tot een boekje van 52 pagina’s dat ze de naam Feestdrives meegaf.
Voor € 3,80 zit u nooit meer om een idee voor een hilarisch clubevenement verlegen.
Elke vijf jaar is het natuurlijk extra feest. Vrijwel elke vereniging viert die zogeheten lustra. De BridgeBond helpt u op weg bij het organiseren. Voor € 3,80 sturen we u de uitgave Jubilea, waarin auteur Fleur Bootsma er in 24 pagina’s voor zorgt dat geen enkel punt aan uw aandacht kan ontsnappen.
Bestellen is eenvoudig: Maak € 3,80 (of € 7,60 als u beide boekjes wilt hebben) over naar IBAN: NL84 FVLB 0699 5515 44, t.n.v. de Nederlandse Bridge Bond, Utrecht. Vermeld onder mededelingen allereerst uw lidnummer en vervolgens de titel(s) van de uitgave(n) die u wilt ontvangen.