De BridgeBond heeft een behulpzame en deskundige helpdesk. We proberen jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en onze kennis te delen. Technische vragen over BIC of onze Bridge- en Boekenshop beantwoorden we graag. We assisteren bij het gebruik van het NBB-Rekenprogramma, de persoonlijke pagina van MijnNBB, de NBB-UitslagenService of de NBB-Clubsite van jouw club. We helpen clubvrijwilligers bij het organiseren en faciliteren van bridgeactiviteiten. Maak gebruik van onze kennis en kunde. Dan sta je er niet alleen voor!

Lekker nagenieten met supersnelle uitslagen
Spelers maken enthousiast gebruik van de uitslagenservice. Elke week worden miljoenen uitslagen bekeken! Krijg ook snel en makkelijk inzicht in je eigen scores en het complete spelverloop van de bridgewedstrijd (clubavond, competitiezitting of los evenement). Bespreek je persoonlijke overzicht met je partner of vergelijk met de scores van andere deelnemers. Nakaarten wordt zo pas écht leuk. Met de app gaat het op je smartphone of tablet nóg gemakkelijker.

Solide en supersnel
Het NBB-Rekenprogramma rekent wedstrijden supersnel en altijd betrouwbaar uit. Het werkt uitstekend met de Bridgemates (die op elke tafel staan om de scores in te voeren). De scores en correcties kunnen natuurlijk ook gewoon via het toetsenbord ingevoerd worden. Door de snelle scoreverwerking en de publicatie via de NBB-UitslagenService kunnen spelers heel snel hun resultaten bekijken en 'nakaarten'. In de folder lees je meer over de gebruiksmogelijkheden. Alle aangesloten verenigingen kunnen gratis het NBB-Rekenprogramma gebruiken. Clubs hoeven ook niet voor een servicecontract te betalen.

 Informatief, leerzaam en vooral leuk
Wie lid is van de BridgeBond ontvangt elf keer per jaar het magazine Bridge, gratis aan huis. Met nieuws, informatie, heel veel voorbeelden uit de praktijk en leuke puzzels voor ieder niveau. Bekende bridgers schrijven in het blad. 'Het bridgeblad' zoals Bridge in de volksmond genoemd wordt, laat je het spel (mee)beleven. Vergroot je kennis en ervaring bij een kopje koffie. Lees je liever op je tablet? Voor leden is het magazine ook online beschikbaar.

 Verdien ze op je club, bridgereis, cafédrive...
Als lid verdien je automatisch gratis NBB-Meesterpunten. Zo blijf je als beginner of vergevorderde, genieten van individuele groei. Je kunt je punten niet verliezen, ze gelden een leven lang. Met je lidnummer verdien je meesterpunten overal waar het NBB-Rekenprogramma gebruikt wordt. Dus niet alleen bij je eigen club, maar ook bij ‘open drives’, bridgereizen en toernooien. En dat is maar goed ook, want van meesterpunten krijg je nooit genoeg.

 De belangen van clubs en organisatoren regelt de BridgeBond goed en goedkoper. De BridgeBond zet zich in voor het ‘collectief’ van de clubs. We regelen zaken graag centraal, wanneer dat goedkoper en beter is. Zo kan elke club een clubwebsite publiceren, met de uitslagen. Er is een calamiteitenfonds en een aansprakelijkheidsverzekering. Clubs zijn meeverzekerd. Er is een boekhoudprogramma dat past bij bridgeclubs en ‘MijnNBB’. De continuïteit voor clubfinanciën moet goed worden geregeld. We bieden (heel veel) clubondersteuning. Dat kan zijn bij het werven van nieuwe leden en promotie of zeer uiteenlopende verenigingsvragen van het clubbestuur. Onze expertise is beschikbaar voor onze clubs. Voor al deze ondersteuning hoeven clubs niet apart aan de Bridgebond te betalen.

Je blijft met plezier leren
Bridgers spelen graag bij een goed georganiseerde vereniging met een soepel lopende clubavond. We dragen op alle niveaus bij aan de kennis van spelers, organisatoren, wedstrijdleiders, leraren en arbiters. Als vrijwilliger sta je er met de BridgeBond niet alleen voor. Met trainingen en opleidingen neemt je plezier in het spel toe. Door er meer van te weten, ontwikkel jij jezelf en help je anderen, waaronder je club. Onze opleidingen zijn tegen kostprijs. We bieden opleidingen gericht op: de organisatie van bridge, de spelregels, lesgeven over bridge, werken met het NBB-Rekenprogramma, de NBB-Clubsites en het presenteren van je club om bijvoorbeeld leden te werven.

Toegang tot vele extra's via je NBB-Lidnummer
De BridgeBond is altijd op zoek naar collectieve dienstverlening waarmee jij als bridger wordt geholpen. Je NBB-lidnummer geeft je recht op producten als de NBB-ArbitreerApp, de NBB-UitslagenApp, op genoemde meesterpunten (altijd en overal waar het NBB-Rekenprogramma wordt gebruikt), veel korting bij de Bridge- en Boekenshop, het magazine Bridge, deelname aan opleidingen. Daarnaast organiseren we als BridgeBond ook landelijke evenementen als de Club Battle, het landelijke 'Ruitenboer'- toernooi. Samen met 'onze' districten, clubs en adviseurs helpen we ook bij evenementen. Zolang je cursist bent kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de Toekomstdrive.

Betrouwbaar en voordelig
De BridgeBond heeft een eigen winkel: de Bridge- en Boekenshop met bijbehorende webwinkel www.bridgeshop.nl. De BridgeBond vindt het belangrijk dat materialen voor bridge goed, makkelijk en voordelig beschikbaar zijn. Je kunt er daarom alles kopen wat met bridge te maken heeft: boeken, leermethodes, wedstrijdmaterialen, software en cadeautjes. Je krijgt er deskundig advies en goede kwaliteit. Met een geldig NBB-Lidnummer ontvang je hoge kortingen op toch al lage prijzen. De Bridge- en Boekenshop is ook uitgever. De leukste, leerzaamste en meest recente boeken over bridge vind je daarom hier. Kortom, een winkel voor iedere bridger, van beginner tot gevorderd, voor thuisbridger én clubbridger. De Bridge- en Boekenshop heeft ook goede aanbiedingen voor bridgeclubs, bridgedocenten en hun cursisten. Je kunt prima overleggen en we helpen je graag.

Bridge Bond Specials: groeiend spelplezier!
Je bridgeplezier stijgt wanneer je telkens iets beter wordt. Dat principe geldt voor startende én gevorderde spelers. Het zijn de momenten waarop je merkt dat je speltechniek is verbeterd of je partner beter begrijpt. Groeiend spelinzicht maakt bridgen op elk niveau veel leuker, maar hoe bereik je het? Bridge Bond Specials, de ‘huisuitgever’ van de BridgeBond, ontwikkelt speciaal hiervoor betaalbare, handzame bridgeboeken. Op elk moment in je ontwikkeling vind je er een onderwerp dat precies aansluit. Het bekendst is de Bridge Bond Specials themareeks: helder geschreven boekjes met illustratieve voorbeelden over het speelplan, tegenspelen of kaartwaardering. Daarnaast bieden ze oefenmateriaal of spellen om thuis te spelen en te bespreken. Je kunt er zelfs terecht voor complete leermethodes. Lekker lezen en direct toepassen: je vindt alle uitgaven in bridgeshop.nl/bridge-bond-specials-bbs

Online spelen op je eigen niveau
We kennen twee internetbridgeclubs. Op StepBridge speel je online tegen andere spelers. Of je een ervaren bridger bent, recreant, of net klaar met de cursus maakt niet uit. Er zijn altijd StepBridgers waarmee je op je eigen niveau kunt spelen. Bij Berry's Internet Club (BIC) speel je met en tegen de computer. Beginnende bridgers kunnen gratis Startersbridge oefenen. In de Toekomstclub en Wedstrijdclub kun je gratis een aantal weken meespelen voordat je besluit of je lid wordt.

Het NBB-Lidnummer: waarom?
Per 1 januari 2017 heeft de BridgeBond het NBB-Lidnummer in alle diensten centraal gezet. De doelstelling is bridge voor mensen met een actief NBB-Lidnummer goedkoper te maken. Voor bridgeclubs en organisatoren betekent het een vereenvoudiging van de organisatie omdat zij heel praktisch met het NBB-Lidnummer kunnen werken. Maar bovenal is je lidnummer jouw persoonlijke sleutel tot de diensten en producten van de BridgeBond!