Recent heeft het Mulier Instituut in opdracht van de BridgeBond een zogenaamde procesevaluatie gedaan. De evaluatie betreft de laatste twee afgeronde Denken en Doen projecten (in Almere en Borger). Wat blijkt: zowel de deelnemers als de bridgedocenten tonen zich enorm enthousiast over dit tweejarig project. Het is hartverwarmend om de citaten van de deelnemers en docenten te lezen.

 

Gretig zetten de nieuwelingen de eerste passen in Denken & Doen. De cursisten leren spelen in het 'MFA', de multifunctionele accommodatie Het Hunzehuys.

Klik hier voor meer informatie over Denken en Doen...

Het project 'Het Sportieve Brein', met daarin een hoofdrol voor bridge, wortelde zich diep onder vijfenzestigplussers in de Drentse gemeente Hoogeveen. Binnen drie jaar wist het initiatief de groep potentiële bridgers onder ouderen te bereiken. Hoogeveense bridgeclubs varen er wel bij.

Lees de pdf van het artikel in Bridge van november 2017.

Klik hier voor meer informatie over Denken en Doen...

Dynamisch bridge is het antwoord van de BridgeBond op de slogan ‘Stilzitten is het nieuwe roken’. Een beetje bewegen tijdens het bridgen doet wonderen voor zowel lichaam als geest. Je gaat er zelfs beter door spelen!

Lees de pdf van het artikel in Bridge van december 2017.

Is het mogelijk bridge te spelen als je de kaarten niet kunt zien? Ja, alleen kost het wat meer tijd. Het stuk voor stuk aftasten van de gebrailleerde speelkaarten gaat nu eenmaal langzamer dan een oogopslag. In Vianen werd tevens duidelijk dat slechtzienden het liefst op een club blijven spelen. “Met een paar kleine aanpassingen kan dat prima.”

Lees de pdf van het artikel in Bridge van december 2017.

De klus is geklaard. Vrijwilligers van BC Borger hebben in de raadzaal 400 brieven, flyers en aanmeldingsformulieren in enveloppen gedaan. Naast pittig doorwerken, werd er ook gezellig gekletst. Wat wil je met 17 dames en 3 heren. Vrouwen kunnen naast breien en kletsen, ook brieven steken en kletsen! Wij zijn dus klaar om in januari nieuwe Denken & Doen cursisten te ontvangen.

Klik hier voor meer informatie over Denken en Doen...

In Almere is vanochtend een enthousiaste groep met 'Denken en Doen' gestart met een supergezellige, geanimeerde aftrap. Vanuit de gemeente waren de buurtsportcoaches Sebastiaan & Renger aanwezig, die deze ochtend de koffie aangeboden hebben. Naast de docent waren ook helpende handen aanwezig vanuit BC Almere. In totaal starten ruim 60 mensen in de wijk Tussen de Vaarten, verdeeld over twee lesgroepen. Komende donderdagmiddag start de tweede groep. 

In “De Nieuwe Praktijk”, hét platform voor zorgverleners en zorgprofessionals, is een aansprekend artikel verschenen over hoe bridge leren helpt om elkaar beter te leren kennen.
Klik hier voor het artikel.

De Denken en Doen cursus in Nieuw-Buinen is een groot succes geworden. De 70 overgebleven deelnemers bridgen nu wekelijks en zeer enthousiast onder leiding van de bridgedocenten Titia Stavast en Ans Dito en begeleid door veel vrijwilligers van BC Borger.
Een deelneemsters mailde: "En weet je, dit jaar staat het bovenaan op mijn lijst wat ik het beste vind dat mij overkomen is dit jaar."
Lees meer in dit krantenbericht... 

Anneke Simons (65) vertegenwoordigt Nederland op bridgekampioenschappen in binnen- en buitenland. Ze speelde onlangs het Europees Kampioenschap voor landenteams in Boedapest en in september maakt ze weer deel uit van het vrouwenteam bij de World Bridge Games in Polen.
Sinds haar pensioen is ze niet méér gaan bridgen, maar wél relaxter gaan spelen. Op de website 'leefjepensioen.nl' vertelt ze openhartig over hoe haar leven veranderde toen ze met pensioen ging.