De ranglijst van de NBB-rating is vernieuwd. Check je eigen nieuwe rating en die van je clubgenoten. Per 1 september is het seizoen 2013-2014 afgevallen en seizoen 2017-2018 toegevoegd. De NBB-rating is een goede graadmeter om de meest succesvolle spelers van de afgelopen periode te bepalen. Bart Nab is de nieuwe nummer 1 in het klassement van de NBB-rating (vorig jaar was dat Bob Drijver). Tom van Overbeeke blijft bovenaan bij de junioren en Magdaléna Tichá bij de vrouwen. Bij de senioren is Willem van Eijck de nieuwe koploper (vorig jaar was dat Jet Pasman). Eind september zal ook de stand van de Transfer Race omgezet worden naar het nieuwe seizoen.

Meer info over het ratingsysteem
De NBB-rating wordt onder meer gebruikt om de sterkte van de deelnemers aan een wedstrijd vast te stellen in verband met de hoogte van de meesterpuntentoekenning.

Handige links: Ratingklassementen (top 1000), Uitleg ratingsysteem

Wil je je eigen rating checken?

Dat kan in MijnNBB (klik op het tabblad 'Persoon' en klik daar in het menu op 'Meesterpunten'. Je vindt daar je persoonlijke gegevens over meesterpunten, rating en Transfer Race.

Wil je de rating checken van je clubgenoten?

Op de verenigingswebsites staan de vernieuwde clubranglijsten in het menu onder Klassementen. Ga dus naar de website van je club (en daar naar Klassementen). Je vindt daar de top tien van je club.