Het Nederlandse open team heeft de oefenwedstrijd tegen Zweden gewonnen. De eindstand na zeven sets is Nederland 548 - Zweden 497 imp.
De wedstrijd werd van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 oktober bij BC 't Onstein in Vorden gespeeld; ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van BC ’t Onstein maakt de club het mogelijk om een serie interlands te organiseren tegen sterke tegenstanders. Er werd gespeeld in de bridgeboerderij. Zweden, dat eindigde eerder dit jaar bij het EK op de 4e plaats (Nederland werd vijfde), was de eerste tegenstander in de serie.

Dinsdag werden twee zittingen gespeeld, woensdag drie en op donderdag nog twee. De gedetailleerde uitslagen (results) via de uitslagenpagina van de BridgeBond.
Een van de speeltafels was de zgn. ankertafel, de scores daarvan worden vergeleken met beide andere tafels, dus twee keer "uitgeslagen".

Dinsdag werden twee sets van 20 spellen gespeeld. De eerste set, met Bob Drijver - Bart Nab op de ankertafel, werd verloren met 35-58 en 37-51 (72-109). De tweede set, met Berend van den Bos en Joris van Lankveld als ankerpaar werd ruim gewonnen: 61-19 en 61-18 (122-37).
Op woensdag waren er drie sets van 18 spellen. In de derde set waren Bauke Muller - Simon de Wijs het ankerpaar: 17-26 en 38-27 (55-53) en in de vierde met Bob Drijver en Bart Nab won Nederland weer (38-33 en 46-29, totaal 84-62). De laatste set van woensdag (vd Bos-v Lankveld ankertafel) werd gewonnen door Zweden (44-40 en 18-41, 62-81).
Op donderdag (met Ricco van Prooijen - Louk Verhees, die tot dan niet speelden, op de ankertafel) weer twee keer 20 spellen. Een set werd door Nederland gewonnen (42-42 en 32-21, 74-63 in set 6; 57-54 en 22-38, 79-92 in de zevende) en een verloren. De eindstand is 548-497 imps.
Er was niet alleen een prijs voor de winnaar van de wedstrijd maar ook per set ontving de winnaar een bedrag.
Voor Nederland speelden vier van de vijf de paren die deel uitmaken van de selectie van Team Oranje:
Berend van den Bos  - Joris van Lankveld, systeemkaart
Bob Drijver - Bart Nab, systeemkaart
Bauke Muller - Simon de Wijs, systeemkaart
Ricco van Prooijen - Louk Verhees, systeemkaart
Veri Kiljan - Luc Tijssen (invallers op woensdag wegens ziekte)
Op donderdag speelde Bob Drijver met Tim Verbeek

Voor Zweden speelden:
Peter BertheauFrederic Wrang, systeemkaart
Peter FredinJohan Sylvan, systeemkaart
Mikael en Ola Rimstedt, systeemkaart; dit (tweeling)paar werd twee weken geleden wereldkampioen paren in Orlando.

Ook leuk om te lezen is de website van de Zweedse bond (in het Zweeds).

De serie interlands wordt voorgezet op 30 november t/m 2 december, dan speelt het Nederlandse vrouwenteam tegen Frankrijk. De volgende wedstrijd van het open team is van 18-20 januari tegen Noorwegen, de Europees kampioen. Verder staan voor het open team nog wedstrijden tegen Engeland (april) en Israël (mei) op het programma, de vrouwen spelen ook tegen Engeland (februari), Polen (april) en Zweden (mei).