Ambassadeur Armand Trippaers reikte tijdens de ALV de Hans Kreijns Award uit aan Simon de Wijs. Simon de Wijs is voorgedragen door Bas van Beijsterveldt, ondersteund door Veri Kiljan, Guy Mendes de Leon en Thibo Sprinkhuizen. Mooi te zien dat topspeler Simon de Wijs een zo groot voorbeeld is voor de jeugdspelers. Zijn familie (foto) zat in het complot. Onder het mom dat zij iets gingen vertellen over jeugdbridge en het jeugdbridgekamp werd Simon door zijn dochters meegelokt naar het congres.

Lotte en Sarah vertelden inderdaad op het podium over hun ervaringen tijdens het jeugdbridgekamp. Maar daarna mocht Simon met zijn dochters blijven staan voor een eervolle verrassing.

In zijn motivatie gaf Armand Trippaers aan: "Ondanks zijn wereldklasse is Simon een speler die met prettig gedrag anderen aan tafel op hun gemak stelt. Daarnaast staat hij altijd open voor het beantwoorden van vragen van minder goede spelers en geeft daarbij toelichting. Ook op hoog internationaal niveau is hij erg sportief, naar ik zelf heb mogen aanschouwen." En zo verdient Simon de Wijs de Hans Kreijns Award van harte!

 Simon de Wijs met award én zijn gezin, dat de verrassing met een perfect toneelstukje mogelijk maakte.

Foto credits: Paul te Stroete

De Hans Kreijns Award
Hans Kreijns stond bekend om zijn sportieve gedrag aan de bridgetafel. Hij vond het belangrijk dat iedereen plezier had en zich op z’n gemak voelde tijdens het bridgen. Winnen wilde hij alleen door technisch goed en slim te bridgen, niet door vergissingen van de tegenstanders. Na afloop van het spelen maakte hij altijd een gezellig praatje met de tegenstanders.

Het Bondsbestuur heeft na het overlijden van Hans Kreijns in 2012 besloten de Hans Kreijns Award in het leven te roepen om te benadrukken dat sportiviteit, respect en plezier belangrijke waarden zijn in de bridgesport.

De Hans Kreijns Award wordt jaarlijks tijdens het bridgecongres uitgereikt aan een bridger die het seizoen daarvoor aan de bridgetafel het gedachtegoed van Hans Kreijns het best heeft uitgedragen. De commissie die de prijs toekent bestaat uit Hanneke Kreijns (voorzitter) en de NBB-Ambassadeurs. De ambassadeurs benadrukken sterk dat ieder lid een ander lid kan nomineren en de eer is zeker niet voorbehouden aan topspelers of sterke spelers.

Ken jij ‘een Hans Kreijns’? Een Hans Kreijns (m/v) is de graag geziene speler, die altijd sportief blijft en een groot plezier in bridge uitstraalt. Een Hans Kreijns stelt iedereen op zijn gemak en heeft respect en begrip voor beginnende tot gevorderde bridgers. Het is de speler waarmee én waartegen iedereen graag speelt. Kortom, de modelspeler die je het begrip ‘fair play’ niet hoeft uit te leggen. Sterker nog, een Hans Kreijns is bridge ten voeten uit. Meld jouw Hans Kreijns aan via de website.