Fuseren is emotie. Afscheid nemen van een oude liefde en een nieuwe start maken. Als bestuur heeft u de stap vooruit allang gezet. Maar wilt u van de fusie een succes maken, dan zult u de harten en geesten van de betrokkenen voor de nieuwe combinatie moeten winnen.

Het hart van uw bridgeclub is de speelavond (en/of middag/ochtend) en natuurlijk wilt u dit perfect geregeld hebben. Iedere vereniging heeft daarom een Technische Commissie (TC), die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van de clubavond. Er zit bij de meeste verenigingen ook iemand uit de TC in het bestuur of een bestuurslid heeft technische zaken in het takenpakket.

Ondanks het feit dat het vinden en behouden van nieuwe leden van minstens zo belangrijk is voor een vereniging, is dit niet altijd goed verankerd in de vereniging. Nog lang niet elke vereniging heeft een coördinator 'nieuwe leden' of vergelijkbare functie, laat staan een bestuurslid met deze taak in de portefeuille.
We kennen binnen de club wel o.a. de penningmeester, contactpersoon NBB-R, ledenadministrateur en webmaster, maar niet diegene die te maken heeft met de nieuwe leden of de bridgecursus. Met het introduceren van een nieuwe functie binnen de vereniging: de clubcoördinator nieuwe leden, wil de NBB het belang van deze taak van de vereniging benadrukken. Niet in de laatste plaats om te voorkomen dat veel verenigingen zichzelf moeten opheffen vanwege een te klein geworden ledenaantal.

Alle aangesloten verenigingen kunnen gebruik maken van het gratis NBB-Rekenprgramma, de UitslagenService, NBB Clubsites en MijnNBB. Bij problemen met bovenstaande programma's staat de helpdesk van de NBB klaar om u te helpen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030-2759909 / 030-2759916.
Voor de meest gestelde vragen en handleidingen kunt u ook kijken onder automatisering.

Wanneer je als organisator bent aangesloten bij de BridgeBond, krijgen je deelnemers met een actief NBB-Lidnummer gratis en automatisch NBB-Meesterpunten. We merken dat evenementen mét meesterpunten beter bezocht worden.

Herkenbaar vignet
We hebben hiervoor een herkenbaar logo ontwikkeld dat je altijd bij je werving mag gebruiken. Met dit vignet stellen we je graag in de gelegenheid de aantrekkingskracht van meesterpunten in te zetten bij je drives, wedstrijden en evenementen.

Voor drives en evenementen georganiseerd met het NBB-Rekenprogramma
Alle bij de BridgeBond aangesloten organisatoren mogen dit vignet gebruiken.

Voor verenigingen én districten zijn (vernieuwde) privacymodellen beschikbaar. Alle NBB-Basisclubs, NBB-Totaalclubs en districten kunnen het model dat voor hen van toepassing is downloaden en aanpassen. Ook het document met de veelgestelde vragen is hierop aangepast.

Is het een Jacoby-transfer, Jacoby transfer, Jacobytransfer, jacobytransfer of Jacoby Transfer (of...)?

De terminologie in bridge is specialistisch, vaak buitenlands en daarom soms lastig. Om uniform te kunnen schrijven hebben we daarom een Schrijfwijzer opgesteld. De Schrijfwijzer is een handvat dat door alle bridgers gehanteerd mag worden, met de kanttekening dat hij niet en nooit compleet is.

Je bent welkom hem te gebruiken.