Met ingang van het seizoen 2018-2019 zijn er twee belangrijke wijzigingen van kracht in de openparencompetities. Ten eerste zijn de districtsparencompetities losgekoppeld van de bondsparencompetities. Ten tweede kunnen nu ook 'driemanschappen' deelnemen aan de competitie.

Het Nederlands Kampioenschap voor gemengde paren 2018 is gewonnen door Bep Vriend en Anton Maas. Na een spannende strijd op zondagmiddag bleven zij Cheryl van der Toorn en Vincent de Pagter nipt voor. Derde werden Marina Witvliet en Jan van Cleeff. Standen en uitslagen op de Uitslagenpagina

Foto's Louk Herber

Het Nederlandse kampioenschap voor seniorenparen wordt op zaterdag 21 april gehouden in het NDC Den Hommel in Utrecht. Deelname staat open voor leden van de BridgeBond die zijn geboren in 1957 of eerder.

Het Nederlands kampioenschap Vrouwen Paren 2017-2018 is gewonnen door Machteld Giesbers en Janine van Ipenburg. Het zilver is voor Jet Pasman en Anneke Simons. Derde zijn Merel Bruijnsteen en Laura Dekkers (op zondag viel Doris van Delft voor haar in). De Bondsklasse B is gewonnen door Jolande Bosch en Hedwig van  Glabbeek. Tweede zijn Masha Kleiss en Annemarie Swinkels, derde en ook gepromoveerd zijn Hannie van Dijk en Hiske Gerbrandy. Alle uitslagen vind je via de NBB-UitslagenService.

De Meesterklasse, Eerste Divisie en Tweede Divisie openparencompetities 2017-2018 worden gehouden in de weekenden zaterdag 14 - zondag 15 april en zaterdag 28 - zondag 29 april.

Het Nederlands kampioenschap Vrouwen Paren 2017-2018 wordt gespeeld op zaterdag 3 februari en zondag 4 februari in NDC Den Hommel te Utrecht.
Het kampioenschap onderscheidt twee klassen: De Bondsklasse A en de Bondsklasse B. De Bondsklasse A is alleen toegankelijk voor paren waarvan ten minste een van beide speelsters rechten heeft. De Bondsklasse B is een open competitie, waarvoor alle vrouwenparen zich kunnen inschrijven.

Vandaag is het Nederlands Kampioenschap seniorenparen 2017 gehouden in het NDC Den Hommel in Utrecht.
De top 3:
1. Frank Veger en Peter van der Voorden
2. Allie Hoenstok en Hans Metselaar
3. Mas Koekenbier en Rob van Leeuwen
Uitslagen en spelverdelingen via de NBB Uitslagenpagina.

In de vier regio's van de Tweede Divisie paren promoveren de paren op de plaatsen 1 en 2. Daarnaast zijn er vier extra promotieplaatsen beschikbaar op basis van de topintegrale uitslag waarin alle resultaten worden vergeleken. De Weko heeft maandag de topintegrale uitslag vastgesteld, die is de vinden op de NBB-uitslagenpagina. Klik op de lees meer link om te zien wie er zijn gepromoveerd. Alle gepromoveerde paren gefeliciteerd!

Op 23 april was de ontknoping van de Meesterklasse, Eerste Divisie en Tweede Divisie openparencompetities 2016-2017. Na een bijzonder spannende laatste zitting werd de Meesterklasse gewonnen door Gerbrand Hop - Thibo Sprinkhuizen met 54,79%. Berend van den Bos - Joris van Lankveld werden tweede (54,25%), Richard Ritmeijer en Magdaléna Tichá derde (54,16%).
Alle uitslagen zijn te vinden op de NBB-uitslagensite. De groene en rode pijlen in de stand laten zien hoeveel paren promoveren en degraderen.

Het Nederlands Kampioenschap Gemengde Paren is vandaag gewonnen door Wietske van Zwol en Carel Berendregt uit Tilburg. Wietske won daarmee na het NK Gemengde viertallen en het NK Vrouwenparen haar derde landstitel dit seizoen. Op de foto links naast de winnaars Hedwig van Glabbeek en Willem Jan Maas (tweede) en Severine Dissard en Gert-Jan Paulissen (derde). Gefeliciteerd! Alle uitslagen vind je op de NBB uitslagenpagina.