Op 23 april was de ontknoping van de Meesterklasse, Eerste Divisie en Tweede Divisie openparencompetities 2016-2017. Na een bijzonder spannende laatste zitting werd de Meesterklasse gewonnen door Gerbrand Hop - Thibo Sprinkhuizen met 54,79%. Berend van den Bos - Joris van Lankveld werden tweede (54,25%), Richard Ritmeijer en Magdaléna Tichá derde (54,16%).
Alle uitslagen zijn te vinden op de NBB-uitslagensite. De groene en rode pijlen in de stand laten zien hoeveel paren promoveren en degraderen.

In totaal bestaat de competitie uit twee weekenden, zaterdag 1 zondag 2 april en zaterdag 22 en zondag 23 april.

Speeltijden

De aanvangstijd is voor alle klassen zaterdag 11:00 en zondag 10:30.

Locaties

De Meesterklasse en Eerste Divisie spelen in NDC Den Hommel in Utrecht, Kennedylaan 9; tel. 06-13675254 (mobiele nr. wedstrijdzaken).
Links naar de deelnemerslijst van de Meesterklasse en de Eerste Divisie.

De Tweede Divisie wordt in vier regio's gespeeld, de deelnemerslijst is beschikbaar door op het nummer van de regio te klikken:

Promotie en degradatie
Promotie en degradatie is als volgt:

  • Meesterklasse: negen paren degraderen
  • Eerste Divisie: vier paren promoveren, zestien paren degraderen
  • Tweede Divisie (per regio):
    Bij deelname van 22-24 paren: twee paren promoveren, zes paren degraderen.
    Bij deelname van 20-21 paren: twee paren promoveren, vijf paren degraderen.
    Bij deelname van minder dan 20 paren: twee paren promoveren, vier paren degraderen.
  • Daarnaast promoveren nog vier paren op basis van de topintegraaluitslag. Omdat niet alle regio’s even groot zijn, is daarvoor een extra bepaling vastgesteld: uit regio I (24 paren) promoveert ten minste een extra paar, uit regio II (<20 paren) maximaal een extra paar. Voor de regio’s III en IV zijn er geen extra bepalingen.

Hier vind je de aanvullende bepalingen van de parencompetitie. Daarin zijn niet de geldende protesttermijnen verwerkt. De Weko heeft aanvullend besloten om de termijnen van het seizoen 2015-2016 (die vind je hier) ook dit seizoen van toepassing te verklaren.