Van maandag 10 t/m vrijdag 15 maart werden de voorronden van het Ruitenboertoernooi 2014 gespeeld. De spelverdelingen zijn in diverse verschillende bestanden op deze pagina te vinden:
- voor het NBB-Rekenprogramma
- boekje met uitleg van de gespeelde spellen en extra tip door Maarten Schollaardt
- bestand om spellen na te spelen, bijv. met Jack.

Csv-bestanden (voor het NBB-Rekenprogramma)
De spelverdelingen van de voorronden kunnen met het NBB-Rekenprogramma ook op de clubwebsite worden getoond. U kunt ze hier in het benodigde csv-formaat vinden.
Klik met de rechter muisknop op de juiste dag/avond om het csv-bestand dat u wilt importeren in het NBB-Rekenprogramma te downloaden. U kiest daarna in Internet Explorer voor 'Doel opslaan als...', in Mozilla Firefox voor 'Koppeling opslaan als...', in Google Chrome voor 'Link opslaan als...', in Opera voor 'Opslaan in downloadmap' en in Safari voor 'Download gekoppeld bestand'.
De bestanden bevatten de Engelse kaarten (AKQJT), in het NBB-Rekenprogramma kan bij inlezen gekozen worden voor Nederlandse kaarten (AHVB10).
Uitleg over het inlezen van de spelverdelingen in het NBB-Rekenprogramma vindt u hier.
Maandagavond
Maandag- en dinsdagmiddag
Dinsdagavond
Woensdagavond
Woensdag- en donderdagmiddag
Donderdagavond
Vrijdagmiddag en -avond

Boekjes met spelverdelingen en uitleg (pdf)
De boekjes met spelverdelingen en uitleg zijn (als pdf-bestand) te downloaden. In elk boekje staat een aparte pagina met een uitgewerkte tip, geschreven door Maarten Schollaardt. Alle tips zijn ook in één bestand verzameld dat vanaf vrijdag 14 maart tijdelijk gratis beschikbaar is. Leuk om uit te printen (dubbelzijdig en even vouwen) en het als naslag te gebruiken!
Klik op de dag die u wilt bekijken. U kunt het bestand in de browser bekijken of het ook opslaan op de computer voor later gebruik. U kunt het dan ook uitprinten.
Maandagavond
Maandag- en dinsdagmiddag
Dinsdagavond
Woensdagavond
Woensdag- en donderdagmiddag
Donderdagavond
Vrijdagmiddag en -avond
Alle voorrondetips van Maarten Schollaardt in een handig boekje verzameld.

Pbn-bestanden (bijv. voor gebruik in Jack)
Hier kunt u de pbn-bestanden vinden die u bijvoorbeeld kunt gebruiken om de spellen na te spelen met het programma Jack.
Klik met de rechtermuisknop op de juiste dag om het pbn-bestand te downloaden. U kiest daarna in Internet Explorer voor 'Doel opslaan als...', in Mozilla Firefox voor 'Koppeling opslaan als...' in Google Chrome voor 'Link opslaan als...', in Opera voor 'Opslaan in downloadmap' en in Safari voor 'Download gekoppeld bestand'.
U kunt het opgeslagen bestand importeren in Jack. Problemen met Jack? Stuurt u dan een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dus niet aan de NBB.
Maandagavond
Maandag- en dinsdagmiddag
Dinsdagavond
Woensdagavond
Woensdag- en donderdagmiddag
Donderdagavond
Vrijdagmiddag en -avond