Van maandag 2 t/m vrijdag 6 maart werden de voorronden van het Ruitenboertoernooi 2015 gespeeld, op 29 maart waren de halve finales en op 19 april de finale.
De spelverdelingen van alle verschillende series zijn in diverse soorten bestanden op deze pagina te vinden:
- in pdf het boekje met uitleg van de gespeelde spellen en extra een bestand met alle tips van Maarten Schollaardt uit de voorrondeboekjes
- als pbn-bestand om spellen na te spelen, bijv. met Jack
- csv voor het NBB-Rekenprogramma

Boekjes met spelverdelingen en uitleg (pdf)
De boekjes met spelverdelingen en uitleg zijn (als pdf-bestand) te downloaden. In elk boekje staat een aparte pagina met een uitgewerkte tip, geschreven door Maarten Schollaardt. Alle tips zijn ook in één bestand verzameld dat gratis beschikbaar is. Leuk om uit te printen (dubbelzijdig en even vouwen) en het als naslag te gebruiken!
Klik op de dag die u wilt bekijken. U kunt het bestand in de browser bekijken of het ook opslaan op de computer voor later gebruik. U kunt het dan ook uitprinten.
Maandagavond
Maandag- en dinsdagmiddag
Dinsdagavond
Woensdagavond
Woensdag- en donderdagmiddag
Donderdagavond
Vrijdagmiddag en -avond
Alle voorrondetips van Maarten Schollaardt in een handig boekje verzameld
Boekje van de halve finale (twee zittingen van 21 spellen)
Boekje van de finale (twee zittingen van 20 spellen)

pbn-bestanden (bijv. voor gebruik in Jack)
Hier kunt u de pbn-bestanden vinden die u bijvoorbeeld kunt gebruiken om de spellen na te spelen met het programma Jack.
Klik met de rechtermuisknop op de juiste dag om het bestand te downloaden. U kiest daarna in Internet Explorer voor 'Doel opslaan als...', in Mozilla Firefox voor 'Koppeling opslaan als...' in Google Chrome voor 'Link opslaan als...', in Opera voor 'Opslaan in downloadmap' en in Safari voor 'Download gekoppeld bestand'.
U kunt het opgeslagen bestand importeren in Jack. Problemen met Jack? Stuurt u dan een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dus niet aan de NBB.
Maandagavond
Maandag- en dinsdagmiddag
Dinsdagavond
Woensdagavond
Woensdag- en donderdagmiddag
Donderdagavond
Vrijdagmiddag en -avond
Halve finale zitting 1
Halve finale zitting 2
Finale zitting 1
Finale zitting 2

csv-bestanden (voor het NBB-Rekenprogramma)
De spelverdelingen van de voorronden kunnen met het NBB-Rekenprogramma ook op de clubwebsite worden gezet.
Klik met de rechter muisknop op de juiste dag/avond om het csv-bestand te downloaden dat u wilt importeren. U kiest daarna in Internet Explorer voor 'Doel opslaan als...', in Mozilla Firefox voor 'Koppeling opslaan als...', in Google Chrome voor 'Link opslaan als...', in Opera voor 'Opslaan in downloadmap' en in Safari voor 'Download gekoppeld bestand'.
De bestanden bevatten Engelse kaarten (AKQJT), in het NBB-Rekenprogramma kan bij inlezen gekozen worden voor Nederlandse kaarten (AHVB10).
Uitleg over het inlezen van de spelverdelingen in het NBB-Rekenprogramma vindt u hier.
Maandagavond
Maandag- en dinsdagmiddag
Dinsdagavond
Woensdagavond
Woensdag- en donderdagmiddag
Donderdagavond
Vrijdagmiddag en -avond