Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart werden in heel Nederland de voorronden van het Ruitenboertoernooi 2017 gespeeld. De halve finales waren op 9 april, de finale op 7 mei.
De spelverdelingen van alle verschillende series zijn in diverse soorten bestanden op deze pagina te vinden:
- pbn voor het NBB-Rekenprogramma (3.1) zodat de spellen ook op de uitslagensite komen, of om bijvoorbeeld de spellen na te spelen met Jack
- csv voor het NBB-Rekenprogramma (2.8), alleen voorronden
- als pdf het boekje met uitleg van de gespeelde spellen en een tip van Maarten Schollaardt.
Er is ook het bestand waarin alle tips van Maarten Schollaardt uit alle voorrondeboekjes zijn verzameld; leuk om te lezen én te bewaren!

Wil je een bestand opslaan voor eigen gebruik dan klik je met de rechtermuisknop op de juiste dag om het bestand te downloaden. Je kiest daarna in Internet Explorer of Edge voor 'Doel opslaan als...', in Mozilla Firefox voor 'Koppeling opslaan als...' in Google Chrome voor 'Link opslaan als...', in Opera voor 'Opslaan in downloadmap' en in Safari voor 'Download gekoppeld bestand'.
Deze lijst met bestanden werd dagelijks aangevuld, dit was de laatste. Naast alle spellen en boekjes van alle dagen is nu ook het verzamelboekje 'De beste tips van Ruitenboer 2017' beschikbaar.

pbn-bestanden (voor het NBB-Rekenprogramma 3.1 of voor gebruik in Jack)
De spelverdelingen van de voorronden kunnen met het NBB-Rekenprogramma ook op de clubwebsite worden gezet en voor versie 3.1 van het NBB-R kan dat met een pbn-bestand dat je hier kunt vinden. Met pbn-bestanden kun je ook de spellen naspelen met het programma Jack.
Je kunt het opgeslagen bestand importeren in Jack. Problemen met Jack? Stuurt u dan een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dus niet aan de NBB.
Maandagavond
Maandag en dinsdag overdag
Dinsdagavond
Woensdagavond
Woensdag en donderdag overdag
Donderdagavond
Vrijdag, overdag en avond
Halve finale zitting 1
Halve finale zitting 2
Finale zitting 1
Finale zitting 2

csv-bestanden (voor het NBB-Rekenprogramma 2.8)
De spelverdelingen van de voorronden kunnen met het NBB-Rekenprogramma ook op de clubwebsite worden gezet.
Maandagavond
Maandag en dinsdag overdag
Dinsdagavond
Woensdagavond
Woensdag en donderdag overdag
Donderdagavond
Vrijdag, overdag en avond

Om de pdf-bestanden te bekijken of downloaden moet je inloggen met je NBB-Lidnummer en wachtwoord.