Ruitenboer 2017Arno de Keizer en Dirk van der Meulen van Pontania Bridge (Amsterdam) zijn de winnaars van de feestelijke finale van het Ruitenboertoernooi. Het boekje met spelverdelingen is beschikbaar via de pagina met alle spellen van het toernooi. Als lid van de BridgeBond kun je het boekje lezen of downloaden. Je kunt de spellen zelfs naspelen met bijvoorbeeld Jack!

Er deden 130 paren mee, de finale was in Utrecht, in NDC Den Hommel.

Tweede werden de broers Erik en Harald de Valck (BC Eembridge, Baarn), derde Bert Bakker en Richard van Haastrecht (Himbuv, Amsterdam). De volledige uitslag is te vinden op de NBB-uitslagensite.

De voorronden
Aan de 403 voorronden bij 340 verschillende verenigingen deden 10.846 aangemelde paren mee. Met 64 paren hadden BC ’t Roode Hert in Bovenkarspel en BC Isala in Deventer de grootste voorronde op een dag. Andere grote clubs waren BC Wilhelminapark (Utrecht, 112 paren op vier dagen), BC Zutphen (108 paren op drie dagen), de Leiderdorpse BC (102 paren op drie dagen) en BC de Honneur (Doetinchem, 102 paren op vier dagen). Ook Stepbridge deed weer mee, dit jaar met drie voorronden op maandag, woensdag en vrijdag met respectievelijk 38, 50 en 40 paren, waarvan er maar liefst zes ook in de finale speelden.

De halve finales
Op zondag 9 april waren er veertien halve finales, van Tolbert (Groningen) tot Sittard. Daaraan deden 959 paren mee, 143 plaatsten zich voor de finale. Ook de winnaars van vorig jaar (Jack Kemper uit Volendam en Loni Sweering uit Edam) deden aan de finale mee.

Behalve de eeuwige roem
De eerste prijs is € 400 (per paar), de tweede € 250 en de derde € 200. Voor de vierde tot en met twintigste plaats zijn er ook geldprijzen, elk tiende paar vanaf de 30e plaats ontving twee flessen wijn.

BC Maarn, Rookvrije BC Open Kaart (De Bilt), BC Leidschenhage (Leidschendam) en BC De Drachtster Kei wonnen een waardebon t.w.v. € 100 in de loterij voor clubs die met meer dan 95 % van hun leden deelnamen.

Nog een aardigheidje: jaarlijks worden naast de genoemde geldprijzen ruim 6000 flessen wijn uitgereikt als prijs in de voorronden, halve finale en finale. Maar de finale winnen was natuurlijk het ultieme doel in het grootste bridgetoernooi ter wereld. 

Meer informatie over het Ruitenboertoernooi...