Bridgeclub ’t Onstein bestaat volgend jaar 20 jaar. Ter gelegenheid hiervan maakt Bridgeclub ‘t Onstein het Topbridge mogelijk ten minste vier interlands te organiseren tegen sterke tegenstanders. Topbridge is binnen de BridgeBond verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid van de Nederlandse Teams. Gepland staan interlands van het Open Team tegen Zweden (oktober 2018) en volgend jaar tegen Noorwegen (januari), Monaco/Engeland (april) en Israël (mei).

Team Wilson (foto; Ricco van Prooijen - Allison Wilson, Richard Ritmeijer - Magdaléna Tichá, Sally Brock - Chris Willenken) heeft de finale van het WK gemengde viertallen verloren maar wel de zilveren medaille gewonnen. Team Ferm (Sjoert Brink - Barbara Ferm, Bas Drijver - Christina Lund Madsen, Simon de Wijs - Daniela von Arnim) won de play off en daarmee de bronzen medaille. Het wereldkampioenschap 2018 werd van 21 september - 6 oktober gespeeld in Orlando (Florida, VS).

Zweden is wereldkampioen bij de junioren en aspiranten, China wint de finale bij de girls. De Nederlandse junioren wonnen bij het WK in China de bronzen medaille door in de play-off Polen te verslaan. De girls verloren hun wedstrijd om de derde plaats van Frankrijk. Het aspirantenteam verloor in de kwartfinale van Zweden en werd in het toernooi voor uitgeschakelde teams (Board-A-Match) vijfde.
Het WK voor landenteams werd van donderdag 9 t/m zaterdag 18 augustus gespeeld in Wujiang, China.  Alle informatie (uitslagen, daily bulletins) vind je op de site van de WBF.

Het jeugd-WK voor landenteams wordt van 8 - 18 augustus gespeeld in Suzhou (Wujiang), China. Nederland doet daaraan mee in de categorieën junioren, aspiranten (Youngsters) en meisjes (Girls). Eerder deze week werden de teams bekend gemaakt.

Captain Alex van Reenen en coach Hans Kelder hebben het vrouwenteam bekend gemaakt dat zal deelnemen aan het EK in Oostende (juni) en het WK in Orlando (september). De volgende paren zijn gekozen:
Carla Arnolds - Sandra Kolen
Merel Bruijnsteen - Laura Dekkers
Jet Pasman - Anneke Simons
Sandra Kolen maakt hiermee haar debuut in het vrouwenteam waarin ze met haar moeder speelt.
Bij het EK is er behalve ereplaatsen ook plaatsing voor de volgende Venice Cup (WK 2019) te verdienen, de eerste zes landen mogen daaraan deelnemen. Het WK 2018 is een zgn. open WK waaraan meerdere teams van een land maar ook transnationale teams zullen deelnemen.

Per 1 januari is Jaap Stomphorst benoemd tot bondsarts van de BridgeBond. Hij volgt Ciska Zuur op, die deze functie elf jaar heeft vervuld.
Jaap Stomphorst is sportarts bij de Isalakliniek in Zwolle. De bijna 54-jarige Groninger speelt bij BC De Zeerob in de Tweede Divisie en heeft in het verleden ook in de Meesterklasse gespeeld. Jaap is naast zijn dagelijks werk als sportarts ook erg goed op de hoogte van een van de belangrijke taken van de bondsarts, hij is nl. lid van de Medical & Prevention Commission en voorzitter van de Anti-Doping TUE (Therapeutic Use Exemption)-commissie van de Wereld Bridge Federatie.

Nederland is winnaar van de Channel Trophy bij de junioren, de aspiranten en de girls werden derde.
De jaarlijkse Channel Trophy, waarbij de jeugdteams van de vier 'Kanaallanden' België, Engeland, Frankrijk en Nederland tegen elkaar spelen, werd dit jaar gespeeld bij de bridgeclub Pieterman in Leuven (België).
De volledige uitslag vind je op de site van de Belgische Bridgebond (Engelstalig).

Bij de Wereldkampioenschappen bridge 2017 zijn de winnaars bekend: VS2 won van Frankrijk met 2 imp verschil de Bermuda Bowl (open teams), China was veel te sterk voor Engeland bij de vrouwen, bij de senioren won VS2 van Italië.
In de kwalificaties plaatsten beide Nederlandse teams zich voor de kwartfinale waarin ze werden uitgeschakeld, het open team door Nieuw-Zeeland en de vrouwen door China.

Op de speciale website topbridge.nl vind je dagboekberichten, foto's en uitslagen. Daar ook meer informatie over het WK transnational.
Hieronder de voorbeschouwing van de captains Wubbo de Boer en Alex van Reenen.

Het Nederlandse meisjesteam heeft bij het EK in Šamorín (Slowakije) goud gewonnen! Op de foto achteraan v.l.n.r. Sandra Kolen, Esther Visser, coach Aarnout Helmich, Mette Lejeune en Janneke Wackwitz, vooraan Merel Bruijnsteen en captain Anneke Simons.
Het juniorenteam eindigde op de 4e plaats, de aspiranten werden 5e. Alle drie de teams hebben zich daarmee geplaatst voor het WK 2018 in China. Alle uitslagen vind je hier. Nog meer informatie over het EK staat op de site van de European Bridge League. Een leuk filmpje uit Slowakije vind je hier.

Van 12 tot 26 augustus zijn in Lyon de wereldkampioenschappen, de 43e World Team Championships. Nederland gaat daar bij de vrouwenteams strijden om de felbegeerde Venice Cup. Captain Alex van Reenen heeft vandaag het team bekendgemaakt.
Ons land wordt bij de Venice Cup vertegenwoordigd door de volgende drie paren:

Het Nederlandse vrouwenteam heeft de Neighbour Challenge gewonnen. Dat is een oefenwedstrijd die sinds 2013 jaarlijks wordt georganiseerd voor Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden. Het open team werd derde.
Dit jaar werd gespeeld in Uppsala (Zweden) in voorbereiding op het EK (juni in Italië) en WK (augustus in Frankrijk). 
Meer informatie vind je op de site van de Zweedse bond (in het Engels, onder de Zweedse tekst).

Van 12 tot 26 augustus zijn in Lyon de wereldkampioenschappen, de 43e World Team Championships. Nederland gaat daar bij de open teams strijden om de felbegeerde Bermuda Bowl. Zojuist hebben captains Agnes Snellers en Wubbo de Boer het team bekendgemaakt.
Ons land wordt bij de Bermuda Bowl vertegenwoordigd door de volgende drie paren: