Eind november kun je weer meedoen aan het Nederlands Kampioenschap voor seniorenviertallen. Dit gezellige toernooi wordt gehouden op zondag 25 november in het NDC Den Hommel te Utrecht. Aanvang 10.30 uur, einde spelen ongeveer 17.45 uur. Er wordt niet met schermen gespeeld. Er zijn geldprijzen voor de hoogst eindigende teams, hoogte en aantal afhankelijk van het aantal deelnemende teams.

Graag publiceren we hier de documenten voor de bondsviertallencompetitie 2018-2019.

De Weko heeft 4 juni de indeling van de groepen vastgesteld.
De definitieve speeldata zijn door de Weko op 6 juli vastgesteld en gepubliceerd; diverse aanvullingen en wijzigingen daarna (zie het document).

Dit weekend werd het Nederlands Kampioen Gemengde Viertallen 2018-2019 gespeeld. Kampioen is geworden team Vriend: Bep Vriend - Anton Maas, Marina Witvliet - Jan van Cleeff. Gefeliciteerd! Al voor de laatste ronde was het verschil met de achtervolgers zo groot dat de titel een feit was.

Zilver is voor Team Cocktail en het brons voor Team Stienen. De B-finale is gewonnen door Team Postma.

De competitie in de Tweede Divisie Viertallen wordt in zeven groepen verdeeld over Nederland gespeeld, van oktober t/m februari. Niet alle groepen speelden op dezelfde dagen en ze waren daarom ook niet allemaal tegelijk klaar.
Op 25 februari speelden de teams in groep 2 (Oost) hun laatste wedstrijden. Kampioen en gepromoveerd naar de Eerste Divisie is BB Nijmegen 3 (Elianne van Dooren - Harrie Harings, Wim Gielen - Krijn Hemminga).
Alle uitslagen staan op de NBB-uitslagenpagina. Tip: gebruik het filter rechtsboven om alleen de Tweede Divisiewedstrijden te zien.

Van begin oktober tot in het voorjaar wordt in zeven groepen de competitie in de Tweede Divisie Viertallen gespeeld. Elke groep heeft veertien teams (behalve groep 1, daar twaalf). Vanaf 19 september zijn alle programma's en de teams hier gepubliceerd.
Een overzicht van de teams en alle groepen met de speeldata vind je hier, de aanvullende bepalingen staan hier.
Voor meer informatie kun je je wenden tot de RKL (gegevens in het programma) of de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van de BridgeBond, tel. 030-2759966.

Dit weekend zijn de NK Aspiranten- en Juniorenviertallen gespeeld. In de laatste ronde namen Merel Bruijnsteen - Janneke Wackwitz en Michel Schols - Ricardo Westerbeek de eerste positie over van de BBN Boyz. Het team Altijd Lastig is daarmee Nederlands kampioen Juniorenviertallen 2017-2018. Het zilver is voor team BBN Boyz en brons voor Bridge Royale. De Nederlandse kampioenen bij de aspirantenviertallen zijn Jasper Blom - Xavier Friesen en Dieter Goudzwaard - Tobias Westerveld (team Jonkies). Gefeliciteerd!

Dit weekend is de zinderende finale gespeeld van de Meesterklasse Viertallen. B.C. 't Onstein 1 versus Het Witte Huis 1 is een echte klassieker. Spelers van wereldklasse hebben gestreden om de landstitel. De spellen zijn voortdurend te volgen geweest op Bridge Base Online (BBO) en op zondag in Utrecht op groot scherm met live commentaar van Wubbo de Boer en Joris van Lankveld. Alle uitslagen en spelverdelingen kun je terugzien op de uitslagenpagina. Foto: Louk Herber (klik voor vergroting)

Op zondag 26 november streden 34 viertallen om de landstitel. Kees Bakker - Just van der Kam en Bert Paping - Rens Paternotte hebben het NK Seniorenviertallen gewonnen. Tweede eindigde het team JANC (Conny en Jan ten Cate, Niels van der Gaast - Agnes Wesseling), derde werd team Brabant (Jan Kolen - Tjali Tuwanakotta, Ton Lucassen - Rob Walker). De deelnemende seniorenviertallen bestaan uit leden van de BridgeBond die geboren zijn in 1957 of eerder.

Het team Jeugd+Q heeft dit weekend het Nederlands Kampioenschap Gemengde Viertallen 2017-2018 op hun naam geschreven. Na een indrukwekkende inhaalrace hebben Guy Mendes de León & Marieke Quant en Sandra Kolen & Thibo Sprinkhuizen de teams HOK en Tícha achter zich gelaten. De B-finale is gewonnen door Mark Thiele & Renée Verdegaal en Niki Pfeiffer & Thea Willemse (Team Sambal bij). Gefeliciteerd! De volledige uitslag vind je hier.